Лято, море, плаж… и опасности за децата

Спасителите призовават родителите да бъдат изключително внимателни, когато почиват с децата си на плажа или край басейна. Винаги трябва да се вземат предпазни мерки поради възможните рискове.

Трябва да държите детето си под око през цялото време.

  • Не можете да ги качвате на джетове, това ще помогне да се избегне трагично развитие на събитията. Само преди ден загина шест годишно дете при сблъсък на джетове;

 

  • Родителите на плажа често са заети с телефон или говорят с приятелите си, независимо какво правят децата им. Това поведение може да бъде фатално. Децата могат да бъдат отнесени от течението в дълбините и да се удавят пред очите на родителите си.

 

  • Дори ако детето бъде извадено от водата и се събуди, няколко минути без кислород могат да причинят непоправими щети и да доведат до сериозни неврологични разстройства. След 5-7 минути без кислород детето обикновено умира.

 

  • Децата са изложени на по-голям риск в басейна, отколкото в морето. Защото на морето има спасители, докато край басейна релаксира цялото семейство и детето често остава без надзор.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*