Лийдс Регистър: Замърсяването на въздуха и водата около Ларнака трябва да се следи непрекъснато

 

Изследването е поръчано от община Ларнака за оценка и влиянието на замърсяването  върху околната среда и общественото здраве.

ENI и Noble Energy имат работещи бази, което предизвиква тревога сред жителите относно рисковете за околната среда, здравето и въздействието върху ландшафта. Резултатите от проучването на Лийдс бяха представени на пресконференция в Ларнака.

В доклада се казва, че формите на ENI за крайбрежно сондиране не бива да се съхраняват на пристанището. Те ще бъдат прехвърлени от друго място и веднага ще отплават с кораб към основния сондажен кораб на ENI в морето. Корабите транспортиращи експлозивни материали за сондажния кораб ще бъдат ескортирани от полицията.

По същия начин и радиоактивните източници, използващи се за сондажни операции – няма да се съхраняват на пристанището. Материалът ще остава запечатан в специални контейнери, транспортирани до пристанището и бързо прехвърлени на кораби, отплаващи за сондажния кораб.

По отношение на отпадъчните продукти, в доклада се отбелязва, че тяхното управление трябва да се извършва от специално лицензирана фирма.
Според  доклада е препоръчително инсталирането на сензори в и около Ларнака и пристанището  за наблюдение на шума,  замърсяването на въздуха и водата. Измерванията, данните и  резултатите трябва да бъдат достъпни за обществеността.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*