Ларнака представя своята визия за градска достъпност и транспорт

Община Ларнака насърчава достъпността и алтернативните видове транспорт чрез реконструкцията на пътищата в градския център на града, която се очаква да започне през януари.

Втората фаза от реконструкцията на пътища и съоръжения за хора с увреждания, както и реконструкцията на площадите Акрополеос и Алкис бяха представени в сряда следобед на площад Зухури.

Оценени на 8 милиона евро, двата проекта в центъра на Ларнака ще започнат през януари и трябва да бъдат завършени в рамките на две години.

Кметът на Ларнака Андреас Вирас каза, че изпълнението на тези два конкретни проекта е в съответствие с визията на общината за създаване на модерна и съвременна среда, която зачита природната среда.

Очаква се двата проекта да допълнят вече реализираните проекти в центъра на града и да привлекат млади хора и граждани от всички възрасти към по-добро качество на живот“, каза той.

Проектът включва озеленяване и оптимизиране на района чрез увеличаване на зеленината, инсталиране на воден елемент и инсталиране на модерно градско оборудване.

Освен това ще има за цел да подобри всички съоръжения за хора с увреждания.

Проектът включва улиците Louki Akrita, както и част от Orfeos Gladstonos, Konstantinos Kalogeras и Grigoris Afxentiou Avenue. Очаква се той да възлезе на 3,7 милиона евро и е част от програмата Thalia policy, която е съфинансирана от Европейския съюз.

С преустройството и завършването на този проект, общината има за цел да създаде характерно ядро ​​в центъра на града, което за съжаление не съществува до днес, въпреки факта, че тази зона е най-важната туристическа атракция на Ларнака.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*