Ларнака обяви война на графитите

Εκστρατεία Δήμου Λάρνακας για καταπολέμηση οπτικής ρύπανσης και αναγραφής συνθημάτων

Община Ларнака стартира кампания срещу графитите, тъй като се стреми да отърве града от обидни лозунги, които опорочават публичните и частните зони.

„Общински сгради, съоръжения, стени и знаци – заедно с частни имоти – често са обект на този вид вандализъм, което води до неприятна визия на района“, съобщиха от общината в понеделник.

Футболните лозунги са най-преобладаващи сред широко разпространените графити, като свастиките са често срещан символ, рисуван по стени и сгради.

Общината добави, че проблемът е отдавнашен и е ежедневна битка, но че е решена да изкорени проблема с ширещите се графити.

Поради това общината е създала звено, което ще има за задача да възстанови „обезобразените“ повърхности в първоначалното им състояние, като добавя, че обмисля допълнителни мерки.

Наистина, на неотдавнашна среща между кмета на Ларнака Андреас Вирас и полицейския началник на района Христакис Пападеметриу обсъдиха общото състояние на правоприлагането – като проблемът с графитите беше посочен като продължаващ проблем.

Срещата завърши с решението, че засиленото правоприлагане ще бъде съсредоточено върху целевите райони на града.

Освен това от общината добавиха, че проблемът с графитите е национален проблем и затова съюзът на общините работи за създаване на единна политика, която да се прилага от всички местни власти.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*