Корупция в отдела за водоснабдяване и канализация

След разследване са открити улики за широко ширеща се корупция в отдела по водоснабдяване и канализацията в Никозия. От полицията съобщиха, че ще изпратят документация до главния прокурор, който ще реши дали да започне наказателно производство.

Досега следователите са открили доказателства, уличаващи най-малко четирима души, заподозрени в рушвети от предприемачи за проекти, възложени на отдела по водоснабдяване и канализация в столицата.

След получаване на съдебно разрешение за проверката на банковите сметки на заподозрените са открити множество депозити. През периода 2003-2014г. едно от лицата прави редовни парични депозити в банковите си сметки, вариращи от 5000 до 15000 евро.

Междувременно в сметките на двама бивши членове на борда, полицията установили, че има няколко вноски от един и същ изпълнител, в размер от 1000 до 3000 евро.

Отделът по водоснабдяване и канализация се състои от 20 члена представляващи общините на Никозия. Бордът се председателства от кмета на Никозия.

Но според в. „Политис“ и „Филелефтерос“, по време на неотдавнашната среща на главния прокурор със разследващите офицери, беше решено, че няма достатъчно доказателства на този етап да се издават заповеди за задържане.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*