Коронавирус: тестове за всички работници в магазините за храни и напитки в следващите 14 дни

Кабинетът в сряда реши да назначи тест за коронавирус за всички работници в магазините за храни и напитки, след като бяха потвърдени множество случаи в супермаркет и пекарна.

Здравните власти са започнали широкомащабни тестове за включване на такива обекти, но изглежда, че някои фирми не са били склонни да участват, опасявайки се от въздействието върху бизнеса им, се казва в изявление на здравното министерство.

Поради това кабинетът реши, че целият персонал в компании за търговия на храни и напитки като пекарни, супермаркети, месарски и рибни магазини и т.н.”са длъжни да се тестват за коронавирус в следващите 14 дни.”

Същото важи за работещите в домовете за възрастни хора.

След 14 дни здравните власти ще извършват проверки, за да гарантират, че всички работници са преминали тестове.

Службите на здравното министерство също ще засилят инспекцията, за да осигурят прилагане на новата директива за спиране на целия персонал след потвърждаване на случай в търговските обекти, които веднага ще бъдат дезинфекцирани.

„Освен това, за да защити здравето на хората, отделът за епидемиологичен надзор ще публикува името и адреса на бизнеса в рамките на 24 часа след откриване на случай.“

CNA

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*