Консулт: Как да направим български паспорт на новородено дете в Кипър

Как да направим български паспорт на новородено дете в Кипър

 

Ако детето ви е родено в Кипър и искате да му бъде издаден паспорт, трябва да се съобразите със следните изисквания:

– За да може да се издаде паспорт на новородено в Кипър дете не трябва да е минал предвидения от закона срок, който е шест месеца, плюс шест месеца гратисен период, т.е. общо една година.

– На издадения от Кипър акт за раждане трябва да се постави апостил.

– Актът за раждане трябва да се преведе на български език.

– Трябва да се направи легализация (заверка) в консулска служба към Посолството на Република България на издадения от Кипър акт за раждане.

– Подава се заявление за издаване на паспорт на детето.

– При подаването на заявлението е задължително присъствието и на двамата родители, за да се подпишат лично пред консулска служба, и на самото дете. Родителите задължително трябва да носят валиден личен документ (лична карта или паспорт). Снимка на детето се прави на място в консулски отдел.

– Времето за издаване на паспорта зависи от вида на поръчката.

Нашият офис окзава пълно съдействие при оформянето, превода и легализацията на документите, а така също и за получаване и изпращане по местоживеене на готовите вече документи (паспорти, лични карти, пълномощни, декларации и др.) в случаите, когато заинтересованите лица не са от Никозия.

За информация: телефон 99 37 22 41, Теодора

2 коментара

  1. zdravei te az sam v nikoziq i iskam da popotam kolko shte mi struva da izvadq pasporti na decata( bliznaci) na 9 meseca sa no mi e malko trudno da xodq sama da im puskam dokumenti shte e vazmojno li vie da gi pravite i kak stava ?

    • Щом сте в Никозия, няма да ви е трудно. В консулска служба ще ви информират за цените и необходимите документи, които трябва да подадете там. Ако не можете, свържете се с офиса на Теодора Амвросиу, тел.99 372 241.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*