Консулт – Вие питате, ние отговаряме

Вие питате, ние отговаряме

 

Въпрос : Новите регистрационни номера на МПС задължителни ли са и трябва ли да бъдат сменени старите регистрационни номера?

 

Отговор:

Вероятно сте забелязали новите регистрационни номера на някои автомобили, на автобусния превоз, а също така на товарните автомобили  или вече сте сменили регистрационните номера на своите мотопеди и мотори.

Новият Правилник за регистрационните номера на личните МПС е в сила за новите автомобили от 3/06/2013 . Автомобилите с първа регистрация след тази дата, задължително имат от новия вид регистрационни номера, на която се изписва месеца и годината на производство или на първа регистрация. Няма задължение за водачите на лични автомобили, които вече имат регистрационни номера от стария тип, да ги сменят с новите, освен в случаите, когато табелата с регистрационния номер на МПС е повредена или нечетлива и тогава се налага поставянето на регистрационен номер от новия тип.

Няма и определени с Правилника конкретни срокове за вече регистрираните МПС до влизането в сила на новия Правилник, уреждащ този въпрос от 3/06/2013.

Веселка Йоанну

Адвокат

 

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*