Компютър на блогър конфискуван заради пародия с оставката на Филипос Патсалис

Кипърските фенове на марихуана си правят бъзик с оставката на здравния министър Патсалис

Полицията е конфискувала компютри, принадлежащи на блогъра, публикувал писмото с оставката на министъра на здравеопазването Филипос Патсалис, в което се казва, че той се отказва от поста си, защото са го спрели да легализира медицинската марихуана.
blogger Всичко започна преди няколко дни след като блогъра Петрос Евдокас, член на групата „Приятели на канабиса”, публикувал фалшивата оставка на уебсайта cyprus.indymedia.org. В „писмото”, здравния министър „информира” президента, че той вече не може да служи на страната си, докато хиляди хора страдат, защото им е отказано лечение с марихуана.
В доста пламенното „послание”, се казва, че той се е отметнал от предизборното си обещание да позволи използването на марихуаната за лекарствени и болкоуспокояващи цели.
Постът е бил широко разпространен в социалните медии. В същото време автентичното писмо на министъра на здравеопазването Патсалис е било публикувано в някои медии с личните мотиви на министъра. Патсалис е подал оплакване в полицията за поста.

Полицията се свърза с автора, но той отказал да свали поста, като се аргументира, че това е сатиричен пост иcannabis-patch-leaf-star_1 изразява свободата на словото. След като Филипос Патсалис разбрал, че авторът е отказал да изтрие поста, той е внесъл официално оплакване в полицията, която е започнала процедура за получаване на съдебна заповед да претърси дома и офиса на блогъра на основание, че той е разпространил подправен документ.
По време на претърсването, полицията е конфискувала двата компютъра, използвани от Евдокас. Той е призован да даде показания под клетва и обяснил, че писмото е замислено като шега. Помолен да коментира, говорителят на полицията Андреас Ангелидис каза, че властите са длъжни да разследват след  подаване на писмена жалба.

За сега поста е все още на линия http://cyprus.indymedia.org/node/4997

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*