Код „Оранжево“ – циклонът Авги вече е над Кипър

Циклонът „Авги“ пристигна в Кипър. Очакват се проливни дъждове, гръмотевични бури, сняг, градушка и силен вятър. Метеорологичната служба издаде оранжево предупреждение, което е в сила от 22:00 часа на 29 януари до 22:00 часа на 31 януари.

Циклонът ще засегне предимно северните и източните райони на Кипър. Интензивността на валежите се очаква да бъде 55-70 mm/h.

Метеорологичната служба призова фирмите и жителите да почистят улуците и дренажните канали в имотите си.

Започвайки от надморска височина от 1500 метра, ще има валежи под формата на снеговалеж. Интензитетът му ще бъде 45 см за 12 часа или 55 см за 24 часа. На височина от 1100 до 1500 метра снеговалежът за 12 часа ще е 25 см.

Температурата на въздуха е 12 градуса във вътрешността на страната, 15 градуса по морския бряг и 4 градуса в планините. Сила на вятъра – до 6 бала.

В четвъртък времето ще е променливо с превалявания и възможни отделни гръмотевични бури, докато в планините се очаква сняг. От четвъртък следобед времето се очаква да се проясни, но локалните превалявания ще продължат и в петък.

Температурите в сряда ще останат под средните за сезона и постепенно ще се повишават, за да достигнат близки или малко над средните до петък.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*