Кметът на Пафос със заплаха за поставени бомби

Снощи (вторник) полицията в Пафос са получили сигнал за поставени бомби в жилището на кмета на града Федонас Федонос и в кметството, който след проверката се оказа фалшив.

Според съобщение на полицията, около 22:00ч. на горещата им линия се обадил мъж, съобщаващ, че бомбите ще гръмнат на тези две места.

Веднага е започнала проверка, но взривни устройства не са открити.

Полицията изследва телефонния автомат, от който е направено заплашителното обаждане.

Заплахата е дошла няколко часа след явяването на Федонас в полицейските служби в Никозия, където даде изявление във връзка с разследванията за управление на отпадъците в Пафос и Ларнака.

Съобщава се, че е дал обширна информация за участието на политици в скандала, датираща от 2003 година, когато са били обсъждани проектите.

Кметът на Пафос, според CNA, даде информация за четири лица, които са имали пряко участие във възлагането на два договора, в Пафос, и Коши,  Ларнака на фирми, принадлежащи на гърка Леонидас Боболас, който наскоро бе арестуван от гръцките власти и освободен.

Досега 12 души са обвинени и са изправени пред съда за корупция и подкупи.

В последното си изявление пред полицията той каза, че измамата в цялото управление на отпадъците се е случила с участието на държавни служители и не се е случила за една нощ. И ако някои хора прочетат внимателно документите и решенията от 2005-2006-та, много хора няма да могат да спят спокойно нощем.

Дали тази скрита заплаха в изявлението му е причината за бомбената заплаха, полицията тепърва ще разследва.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*