Китайски инвеститор ще строи жилищен комплекс в Трикомо

Китайски жилищен комплекс ще бъде построен в северната част на острова. Споразумението е подписано между китайски инвеститор и кипърската турска компания.

Според турския вестник Милиет, сделката вече е подписан между бизнесмена Ю Вие Ma и кипърската турска компания Ноянлар Груп. Проектът предвижда изграждането на 142 апартамента и 52 вили в окупираната северна част на острова, в Трикомо.
Председателя на Ноянлар Груп, Ахмет Ноян, сподели, че китайският инвеститор е избрал Кипър, защото вярва в разрешаването на кипърския въпрос и защото е очарован от девствената красота на острова. Кметът на Трикомо коментира, че „това е голям напредък за нас, светът е започнал да ни забелязва”.
Само китайски граждани обаче ще могат да си купят апартаменти в новия комплекс, се споменава в сделката. Шест китайски семейства вече са купили някои от вилите, а Ноянлар Груп планира да отвори офиси в Иран и Израел, за разширяване на бизнеса и привличане на други инвеститори. Китайският бизнесмен каза, че е избрал Трикомо, защото района още не е разработен, а и притежава невероятна природа.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*