Кипър: Четири нови случая на коронавирус, всички в училищата

Четири нови случая бяха обявени в събота, всички сред тестовете за коронавирус, направени на ученици и училищен персонал.

Четирите нови случая са сред 325 проби, взети от тестове, направени на ученици и училищен персонал. Общият брой на заразените в Кипър достигна 914 случая.

Министерството на образованието съобщи, че от четирите случая, двама са ученици в Ликио в Арадипу, един в Пафос и един от не преподавателски персонал в Ликио в района на Никозия.

Двете училища ще бъдат дезинфекцирани съгласно изискванията, издадени от министерството на здравеопазването и ще бъдат отворени за ученици в понеделник, съобщиха от министерството на образованието.

Тъй като преди това Арадипу имаше случаи на Ковид 19, след консултация с министерството на здравеопазването, Министерството на образованието реши всички ученици от всички класове в града да бъдат тествани.

Здравните власти започнаха проверка на ученици и учители от последната година, които се завърнаха в училище тази седмица. Общо ще бъдат извършени 20 000 теста на целия остров, които ще обхванат всички образователни нива.

Учениците от последната година се завърнаха в училищата в понеделник.

След ниския брой на новите случаи след първото облекчаване на мерките на 4 май, комисията по епидемиология в петък даде на президента зелена светлина за прилагането на втората фаза за премахване на ограниченията на Covid-19.

Това се отнася и за откриването на училища на 21 май, като се изключат учениците в първа и втора година в ликиата, които ще продължат да учат дистанционно. Детските градини също ще останат затворени.

Учебната година е удължена до 26 юни.

Източник: Cyprus mail

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*