Кипър: Фестивална програма за август и септември

През август и септември “вкусните” фестивали в Кипър продължават. Жителите и гостите на острова са поканени на няколко събития. Програмата включва традиционни кипърски лакомства и плодове: сирене, смокини, праскови и портокали.

Фестивал на смокиня и халиджи

Ежегодният фестивал ще се проведе на 18 август в основното училище Като Пиргос. Посетителите ще имат възможност да научат повече за сиренето Khaliji и да опитат местни продукти, включително известната местна смокиня.

На картата

**

Фестивал на прасковата

Сладките и сочни праскови ще бъдат основната тема на фестивала в Като Милос на 19 август.

В Кипър се отглеждат девет сорта праскови, които зреят от края на май до края на август. Сортовете “rich-may”, “may-cross”, “florch-king” се берат в края на пролетта – началото на лятото, сортовете “spring belle”, “springcrest” и “swellen krepel” – през юни, сортовете “suncrest” и “Файет” – в края на юли и началото на август. Сорт “Poularts” узрява в края на септември – началото на октомври.

На картата

Фестивал на портокалите

Милиу, малко живописно селце в района на Пафос, провежда своя пети портокалов фестивал тази година. Той ще се проведе на 9 септември на площад „Агиас Параскевис“.

На гостите ще бъде предложено да опитат пресен портокалов сок, сладко и конфитюр, цветна вода, алкохол и дори портокалова бира.

На картата

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*