Кипър се сдоби с първия си планетариум

Роботизиран телескоп, интерактивни шоута и амфитеатър на открито са сред инструментите, които ни запознават с чудесата на космоса

Планетариумът в Тамасос ​​и Оринис, който беше официално открит в събота вечерта/ 03 юни, е първият по рода си в Кипър и най-голямата обсерватория, открита в Източното Средиземноморие.

Със серия от авангардни технологии и интерактивни пространства, това е най-новият стълб за астротуризъм в Кипър и място за комбиниране на научно образование и забавление. И, разбира се, това е задължително място за посещение от любителите на космоса.

Тържественото откриване на кипърския планетариум Тамасос ​​и Оринис се проведе от президента на републиката Никос Христодулидис.

Планетариумът отвори врати за посетители от  4/6/23 и тези, които го посетят ще се уверят, че той е едно бижу за този край.

Планетариумът също така е домакин на кафене, ресторант и амфитеатър на открито, което го прави идеално място за общност и връзка, където семействата могат да прекарат смислен следобед, академичните институти могат да бъдат домакини на семинари или местните организации могат да организират културни дейности.

Сайтът на планетариума вече е активен и може да се запознаете с всичко, което ви очаква в комплекса: https://thecyprusplanetarium.com/

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*