Кипър се разпада отвътре, казва евродепутатът от ДИСИ Елени Теохару

Дългогодишният член на ДЕСИ и евродепутат Елени Теохару със загриженост публикува изявление във Фейсбук, в което твърди, че кипърската република “се разпада отвътре”.

Според нея, това, в което живеем не е демокрация и че е време страната да се отърве от порочните и корумпирани политици на една или друга партия.

“Мисля, че е време да се преструктурира страната ни, да се отървем от тези, които са опорочени и да бъдат избрани нови лица, които не са замесени в корупция.”

Според нея състоянието е изключително тревожно и сегашните политици не желаят и не са способни да защитят интересите на кипърския народ. „В момента те повече са заети със своите лични интереси и да хвърлят заплахи и обвинения един срещу друг”, казва тя.

Г-жа Теохару твърди, че кипърският проблем се движи по „хлъзгав наклон, който води до опасни пътеки”, но никой не го забелязва.

Евродепутатът завършва изказването си с думите, че е време за ново “Общокипърско политическо подривно движение с участието на всеки, който поставя на първо място оцеляването на кипърска република и борба за изправяне на крака на кипърското общество.”

Запитана в понеделник от репортери на телевизия Мега дали тя е готова да води такова движение, Теохару отговори, че не би трябвало да бъде водещ в такова движение.

Говорителят на ДИСИ, Продромос Продрому заяви пред CNA, че избухването на г-жа Теохару е разбираемо. „Хората са възмутени от тези, които ги представляват и искат да се дистанцират от всичко, което се случва”, каза Продрому и добави, че партията не трябва толкова да се вторачва в изявлението на г-жа Теохару.

В знак за политическата неудовлетвореност, Никос Торнаритис от ДИСИ даде интервю в неделя и призова парламента да подаде оставка.

CNA

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*