Кипър: Президентът обеща училищни медицински сестри в отдалечените райони

Назначаването на училищни медицински сестри ще бъде въведено постепенно, обяви във вторник президентът Никос Христодулидес в контекста на пресконференцията си за 100 дни в правителството.

Президентът говори за институцията, която ще бъде въведена пилотно в училища в отдалечени райони, като част от модернизирането на образователната система.

Въвеждането на училищни медицински сестри трябва да бъде въведено в отдалечени училищни райони, като се започне от Агрос, Лефкара и Полеми.

Въпросът за училищните медицински сестри се дискутира от няколко години и заинтересовани преподавателски и родителски групи многократно са призовавали за медицински сестри в персонала, за да се даде възможност за бърза реакция при спешни случаи, както и за правилно реагиране при деца със заболявания и здравословни проблеми.

„Чрез действията си правителството се стреми към модерна образователна система, твърдо ангажирана да обслужва нуждите на учениците и обществото“, каза президентът.

Христодулидис говори и за цялостното предложение за нова система за оценка на учениците, разширяването на факултативното целодневно училище от септември и премахването на закупуването/плащането на услуги в различни образователни програми.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*