Кипър: От 9 юни се възобновяват полетите

Днес правителството на Република Кипър даде зелена светлина за отваряне на двете международни летища – в Ларнака и Пафос.

Планът за действие включва две фази – от 9 до 19 юни и от 20 юни нататък.

В първата фаза на плана ще бъдат разрешени полети с 19 страни, разделени в две категории в зависимост актуалните им епидемиологични данни. Първа категория включва Гърция, Малта, България, Норвегия, Австрия, Финландия, Словения, Унгария, Израел, Дания, Германия, Словакия и Литва.

Втора категория – Швейцария, Полша, Румъния, Хърватия, Естония и Чехия.

От 9 до 19 юни пътниците от страните и в двете категории ще трябва да представят резултати за отрицателен тест за Ковид19, направен до 72 часа преди полета им за Кипър.

Кипърските граждани и законно пребиваващи лица в Република Кипър могат да направят теста при пристигането си на острова и ще останат в условия на самоизолация до излизането на резултатите.

*

От 20 юни нататък за пътуващите за Кипър от първа категория отпада изискването за представяне на отрицателен тест.

Пристигащите в Република Кипър от втора категория ще продължат да представят здравен сертификат, издаден 72 часа преди качването им на самолета.

*

От 25 май задължителната карантина на пристигащите пътници се отменя и тези, които в момента са в карантина, ще могат на 25 май да се приберат вкъщи до изтичането на задължителните 14 дни.

Връщащите се в Кипър в периода 25 май – 8 юни ще бъдат тествани след пристигането си и ще останат за един ден на определено място до получаване на резултата. След това ще се приберат вкъщи и ще се самоизолират за седем дни, ако идват от държави, включени в двете категории, и 14 дни от други страни.

Хотелите ще отворят на 1 юни в съответствие със здравните протоколи, които ще бъдат обявени следващата седмица.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*