Кипър: Как ще работят летните училища през 2023 г

Министерството на образованието публикува информация за работното време на учебните заведения през ваканциите. Летни програми предлагат 58 обществени институции: 21 детски градини и 37 основни училища.

Летните училища ще бъдат достъпни за жители във всички региони на страната, се казва в съобщението. Периодът на работа е от 26 юни до 28 юли 2023 г.

Целта на публичните летни училища е да предоставят възможности за учене и творческа заетост, особено на деца от уязвими групи. Отчитайки нуждите на обществото, Министерството на образованието тази година разшири броя на летните училища и тяхното работно време.

Децата вече могат да остават в летните занимания до 16:00 часа. Тази година програмата включва творчески дейности като музика, театър, куклен театър, четене и литература, както и физическо възпитание, обсъждане на теми, свързани с летния сезон, игри на закрито и на открито.

На ученици от семейства с миграционен произход ще бъдат предлагани курсове по гръцки език, инициатива, която се реализира за трета поредна година.

Посещението в публичните летни училища е безплатно. Родителите заплащат само храната на децата, ако детето остане следобед.

За повече информация родителите и настойниците могат да се обърнат към администрацията на училището, което посещава тяхното дете.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*