Кипър избра песен за Евровизия

Двадесет годишният певец Янис Караянис ще представя Кипър в предстоящия конкурс на Евровизия, изпълнявайки песен, написана от добре познатия композитор Майк Конарис, която се казва “Едно нещо, което трябва да се направи”.

Песента е избрана по време на специално шоу,  домакин на което бяха  на държавното радио и телевизия CyBC в неделя. След продължителен процес на елиминиране, който започна през декември, шест песни се класираха за финала, на който Караянис излезе победител.

И публиката, и журито гласуваха за песента на Караянис.

Караянис е музикант от Лимасол.  Той самият казва, че се занимава с музика от от шестгодишна възраст и е взел първите си уроци по пеене, когато е бил едва на осем години.

Майк Конарис композира през 2004 г. кипърската песен за Евровизия, “Stronger everyminute”, изпълнена от Лиса Андреас, която извоюва за Кипър едно от най-добрите някога класирания в конкурса с петото място.

Кипър ще се завърне на конкурса тази година след като пропусна изданието в Копенхаген през 2014. Караянис ще се състезава през втората половина на втория полуфинал на 21 май във Виена.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*