Кипър: Вече свърши хубавото време…

Леко спадане на температурите, за уикенда не се очаква значителна промяна на времето

От утре следобед се очаква променливо време, предимно облачно, слаб до умерен вятър 3-4 бала, малко по-силен по крайбрежието.

Тази вечер се очакват изолирани дъждове в крайбрежните райони. Вятър- от югозапад към северозапад, температурите ще паднат до 13 градуса във вътрешността на острова, 15 градуса край брега и 8 градуса в планинските райони.

Утре времето ще бъде предимно облачно, превалявания и изолирани гръмотевични бури. Умерен до силен вятър, 4-5 бала, дневните температури ще бъдат около 25 градуса и 16 във високите планини.

В петък, събота и неделя времето ще продължи да бъде периодично предимно облачно, с кратки дъждове и изолирани гръмотевични бури. Не се очаква спад на температурите до събота и неделя.

s1_14as2-222

На 26 октомври 2014 или в последната неделя на месец октомври преминаваме към зимното часово време. Часовниците следва да се преместят с 1 час назад в 04:00 часа сутринта.

Адаптацията към зимното часово време настъпва по-рано, с намаляването на деня и ранното стъмване. Зимното часово време “измества” ранното притъмняване, така че да не се налага да се прибираме по тъмно още в 5 след обяд.

За по-бързо адаптивните са нужни няколко дни за адаптация към зимното часово време, за други – от 2 до 3 седмици. Предимството на зимното часово време е по-късното ставане от сън. Като цяло обаче, приспособимостта към есенно-зимния сезон изисква повече ресурси спрямо промените през пролетта. По-къс ден, по-нисък тонус, сезонни депресии, отключвани от липсата на светлина съпътстват приспособяването към зимния сезон.

Но има и своите предимства, по-дълги вечери, повече време за семейство и приятели…, време за пререждане на гардеробите, леки зимни дрешки и на всяка цена чадър. Със сигурност в близките дни ще ви потрябва!

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*