Кипърските хотелиери искат да с в крак с новите технологии

Хотелиерите споделят визията на Кипър като “умна туристическа държава”. Вчера те предложиха създаването на “интелигентна” туристическа държава, която да използва технологията за анализиране на тенденциите и планиране на стратегии, за да направи Кипър една от най-атрактивните дестинации в света.

Ръководителят на асоциацията на хотелските мениджъри, Христос Ангелидес, заяви, че технологиите играят ключова роля в начина, по който сега действа секторът на туризма.

В своето обръщение по време на годишното общо събрание на сдружението, на което присъстваше заместник-министърът на туризма Саввас Пердиос, Ангелидес призова за съвместни усилия за реализиране на визията за „интелигентна туристическа държава“.

Интелигентното туристическо състояние ще има необходимите инструменти и умения, за да проследи какво се случва глобално в редица области като околната среда, технологиите и икономиката.

„В тази постоянно променяща се среда ние сме призовани постоянно да подчертаваме нашия Кипър като дестинация от световна класа”, каза той, добавяйки, че асоциацията се е ангажирала с въвеждането на интелигентно туристическо състояние, което ще може да анализира, предвижда и планира напред в бъдещето.

Асоциацията е предложила създаването на “туристически радар” за събиране и обработка на данни и създаване на база данни, която да регистрира резултатите от въздушните превозвачи, туроператорите, туристическите фирми и хотели относно Кипър и конкуренцията. Той също така ще анализира тенденциите и предпочитанията на дестинациите за всяка страна, възраст, пол и т.н.

Той призова за създаването на национален изследователски институт за туризъм и технологичен център, който да наблюдава и приема най-новите технологични тенденции и приложения и да насърчава тяхното прилагане към кипърската туристическа икономика чрез данъчни и други стимули.

Ангелидес също така призова за създаването на университетско училище за туризъм и хотелиерство, за център за продължаващо образование и за фонд за хотелиерство. Последните биха финансирали всички професионални сдружения с крайна цел да подобрят и уеднаквят техния технологичен потенциал за по-добро управление и манипулиране на информацията.

Източник: CyMail

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*