Кипърка спечели наградата за Световен учител

Кипърката  Андрия Зафираку , учителка във Великобритания, спечели един милион долара награда за най-изявения учител в света, след като беше избрана от 30 000 кандидатури от 173 държави.

Зафираку, която е родена в Лондон от майка кипърка и баща грък, е учител по изкуства и текстил в училище „Алпертън“ в Брент, един от най-бедните райони в страната.

39-годишната учителка е обявена за носител на четвъртата годишна награда „Световен учител“ на фондация „Варкей“ в неделя на бляскава церемония в Дубай.

Като част от усилията си да приобщи децата и техните родители, тя научи основните поздрави на 35-те езика, говорени в училището. Често е посещавала домовете на учениците си, за да ги опознае и е пътувала с автобус с тях до училището. Тя е преработила учебната програма, за да стане по-подходяща за учениците.

„Бях шокирана, напълно изумена. Не осъзнах, че съм аз“, каза тя пред репортери след церемонията по награждаването.

Премиерът Тереза Мей поздрави Зафираку с думите „Вие показахте огромна отдаденост и креативност в работата си“, казва министър-председателят във видео съобщение.

В условията на наградата се уточнява, че победителката ще трябва да продължи да работи като учител в продължение на поне пет години, през които ще получи наградата на вноски.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*