Камерън на изненадващо посещение в Aкротири

Британският министър-председател Дейвид Камерън дойде в Кипър в четвъртък вечер на изненадващо посещение във военната база в Акротири, където обяви разполагането на още два RAF Торнадо изтребители бомбардировачи, които ще се присъединят към атаките срещу  бунтовниците от Ислямска държава.

 

British Prime Minister David Cameron visits RAF station in AkrotiriДвете допълнителни Торнадо GR4s ще увеличат броя на самолетите до осем, което дава възможност да се поддържа темпото на излитания при около две на ден.

Кралските военновъздушни сили вече извършиха поредица от операции откакто Парламентът обяви британското участие в международната военна кампания миналата седмица.

До миналата седмица мисиите на британските летци бяха ограничени до разузнавателни патрули.

При посещението си в базата Камерън заяви: “По-малко от седмица измина от началото на военните операции в Ирак, но аз исках да дойда тук, за да благодаря на нашите войски за жизнено важната работа, което вършат, за да се защитят от тези варварски терористи, които заплашват сигурността не само в Ирак, Сирия и региона, но по улиците на Великобритания също. Това е възможност да чуя директно от тях за тези операции, предизвикателствата, пред които са изправени и от каква подкрепа имат нужда. Искаме да сме сигурни, че можем да се справим с това темпо в идните дни, така че ще разположим още два допълнителни Tornado в Акротири в следващите 24 часа.

Очевидно е, че тези операции са само един елемент от нашата стратегия. Ние също така работим усилено, за да доставим нужното обучение на иракските сили с консултанти в Ирак сега, за да направят оценка на своите нужди.

Но днес наистина искам да благодаря на нашите смели летци – мъже и жени. Ние никога не трябва да забравяме жертвите, които те правят и рисковете, които предприемат, за да направят Великобритания по-безопасен дом за всички нас и нашите семейства.”

 

CyprusMail

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*