Кабинетът назначава нов шеф на полицията и неговия заместник

Заместник-началникът на полицията Кипрос Михаелидес е назначен за нов шеф на полицията, след като шефът му Захариас Хризостому бе уволнен в петък в резултат на фиаско със серийни убийства.

Михаелидис беше в президентския дворец в понеделник сутринта точно преди началото на заседанието на кабинета. Официалното съобщение за назначаването му дойде по обяд.

Церемонията по полагане на клетва на новия началник на полицията ще се състои утре, вторник, в 8:30 ч. в президентския дворец.

Стилианос Папатеодору става негов заместник.

В петък президентът Никос Анастасиадис освободи началника на полицията заради неуспеха на силите да разследват случаите на изчезнали жени през последните три години, които в крайна сметка се оказаха жертви на сериен убиец.

Уволнението, което влиза в сила от 7 май, беше обявено в писмо до ръководителя на полицията.

В писмото си до Захариас Хризостому, президентът казва, че очевидните пропуски в разследването на доклади за изчезнали лица, са довели до невъзможност за откриване и евентуално предотвратяване на жестоките престъпления, които шокираха кипърското общество, са го довели до „неприятното решение за прекратяване на работата ви като началник на кипърската полиция. ”

Президентът Анастасиадис заяви, че лицето, което отговаря за властта, дори ако не носи лична отговорност, е призовано да поеме отговорността за възстановяване на престижа си, който е уронен в резултат на действията на подчинените му.

Захариас Хризостому се срещна с президента в петък сутринта, ден след като министърът на правосъдието Йонас Николау подаде оставка по същата причина.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*