Йони Славова: Да виждаме потенциала, а не проблема

Тя е на само на 35, от София. От девет години живее и работи в Кипър. И изненадващо за мен, има страхотна философия и нагласа за справяне с трудностите, причинени от масовата психоза Ковид-19. Търси красивото в грозното, позитивното в негативното, полезното и приятното в неприятните ограничения, които ни бяха наложени на всички хора по света.

Свалям й шапка, честно! В днешното напрегнато, несигурно, озлобено Ковид време, тя се усмихва и със спокоен тон казва „И това ще мине“!

Попитах я как е открила йогата като средство за хармония и баланс.

– Тя ме откри, не съм я търсила. Водех сина ми да учи плуване на един басейн и там имаше студио за йога, в което влязох с огромно любопитство и без очаквания. И от този момент това учение стана моето верую, начин на мислене и живот. Това бе първата ми среща с йога учителя Мария Филиастиду. След това дойдоха уроци с други йога учители и тук не мога да не спомена известната Даниела Димчева от България.

Вече съм сертифициран учител по Йога.

Първите ми ученици са моите приятелки. В момента правим медитации и гимнастика на брега на морето, на Макензи в Ларнака. Ставаме рано и поздравяваме Слънцето и Живота с радост. Променяме себе си. Често обаче хора, които сутрин вървят край морето, се спират и започват да дишат и правят упражнения с нас.

Никого не можеш да промениш! Нямаш това право! Всеки взема сам решението, когато е готов за промяна.

В момента подготвям сайт за онлайн уроци за Йога и медитиране, здравословно хранене и начин на живот, хармония и баланс със себе си, околните и природата.

Казват, „Който има очи, ще види, който има уши, ще чуе!“ Аз добавям, който има сърце, ще усети!

Да, обаче живеем в трудно време. Хората стават все по-несигурни за бъдещето си, за работата си, за живота си. Ковид истерията заля света. Как се справяте с цялата тази убийствена вълна от негативизъм, страх, социална изолация?

Думата е една, „Хармония“! И това ще мине!

Трябва да се научим да живеем в хармония със себе си и Вселената. Щом ни е пратено това изпитание, значи трябва да преминем през него. И да оцелеем като хора, като индивиди, като личности.

Не бива да губим Вяра!

Да виждаме положителните и красиви неща в живота!

Да виждаме възможностите, а не проблема!

Вашата препоръка, към тези, които се страхуват от Ковид-19?

Дишайте дълбоко!

Правете упражнения, които укрепват имунната ви система!

Мислете позитивно!

Хранете се Чисто! С повече растителна храна и натурални продукти, а не консервирана.

Избягвайте веригите за бързо хранене! Бързо хранене – бавен метаболизъм!

Ако трябва да предадете първия урок по Йога на тези, които четат в момента, какъв ще бъде той?

Четири са „тайните“ за прекрасен живот, здраве, увереност и сила, постигащи хармония между ум, душа и тяло:

  1. Ежедневно отделяйте по 2 мин. на ден за медитация. Освен, че помага да се концентрирате и да се свържете по-добре със себе си, медитацията успокоява и ви предоставя възможност да погледнете на нещата от друг ъгъл.

Тези 2 минути медитация спомагат за забавянето на пулса, а това от своя страна позволява на сърцето да работи по-хармонично. В резултат на редовното практикуване на медитация ще забележите как скоростта на пулса ви намалява и се нормализира, както и постоянното напрежение, от което страдате.

  1. Включете дълбоки и бавни вдишвания към тези 2 минути медитация. Много пъти без да забележим, дишането ни става плитко. В резултат на това, не се доставя необходимият кислород за клетките към белите дробове и целият процес се нарушава. А кислородът е необходим елемент за доброто здраве на тялото. Ето защо дълбоките и бавни вдишвания правят медитацията още по-ефективна.
  2. Опознайте себе си и най-важното, научете се да се обичате. Елиминирайте негативните мисли и ги заменете с положителни.
  3. Премахнете бариерите във вашето съзнание и тяло и ги накарайте да работят в пълна хармония.

Желая ви успех!

Ева Иванова

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*