И турска подводница плава край Кипър

Турската провокация в изключителната икономическа зона на Кипър продължава. Изглежда, че с изключение на двата бойни кораба, които миналата седмица дойдоха заедно с изследователския кораб “Барбарос”, в непосредствена близост е и подводница на турския флот.

Турската подводница е пристигнала от самото начало заедно с”Барбарос”,, но присъствието и не е било известн д сега. По този начин Турция иска да осигури щит за присъствието на “Барбарос” в рамките на изключителната икономическа зона на Кипър, за приключване на провежданите проучвания.

Компетентен военен източник е заявил пред „Филелефтерос“, че е често срещана практика, както на Турция, така и на други страни с военноморски сили, по време на командировки на фрегати и корвети, винаги да бъдат придружавани т подводница, за да се упражнява по-добър контрол на мястото, където са текущите мисии.

Наличието на турската подводница в района на “Барбарос” беше потвърдено миналата седмица от кораби на UNFIL, които се намират в изключителната икономическа зона на Кипър за издирванията на двамата пасажери на малкия самолет Diamond.

Според информация, публикувана в гръцки сайтове, системите за защита са засекли турската подводница на Анкара да плава в изключителната икономическа зона на Кипър .

Що се отнася до другите два бойни кораба, придружаващи “Барбарос”, те са били заменени от други военни кораби, за да бъдат заредени с гориво.

Източник: Филелефтерос

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*