Ислямска държава вербува и български турци срещу 3000 долара заплата

 

Турци от Руенско ще се борят в името на Аллах за страховитата групировка Ислямска държава. Емисари на терористичната организация са обикаляли районите около Айтос и са призовавали правоверните мюсюлмани на Джихад. Те са обещавали по 3000 долара заплати на желаещите да поемат по пътя на терора. Освен това, на тях се осигуряват дрехи, храна и подслон. Кампанията е продължила около месец, като терористите са се представяли за мюсюлмански духовници. Над 50 млади мъже са се поблазнили и са приели условията. Те вече са отпътували за Близкия Изток, където са владенията на ИДИЛ. Точното название на организацията е Ислямска държава в Ирак и Леванта.  Тя владее територии в източна Сирия, северен и западен Ирак, като има сериозни претенции към земи в Кюрдистан и Южна Турция.

ИДИЛ се финансира от арабски фондове, като се предполага, че получава пари и от секретните служби на няколко азиатски държави. Смята се, че годишно групировката управлява около 30 милиарда евро. Отделно, тя печели солидно и от контрол върху наркотрафика и оръжейната търговия в региона. Под знамената на ИДИЛ се борят над 60 хиляди бойци, но техният брой постоянно намалява заради интензивните боеве в последните месеци. ИДИЛ води война, както с официалните бойни част на Ирак и Сирия, така и авиацията на САЩ. Губи постоянно хора, което се отразява тежко на организацията. Заради това и в последните три седмици провежда интензивна кампания за привличане на нови бойци. Освен в Руенско, хората на ИДИЛ са обикаляли и Лудогорието и районите около Кърджали. На Балканите емисарите са набирали бойци  и в Косово, Албания и Босна.

В същото време лидерите на групировката постоянно призовават всички правоверни да се включат във великия Джихад срещу неверниците-християни. Ислямска държава се смята за по-крайна организация дори и от Ал-Кайда, ако това е възможно. Тя налага властта си в покорените територии с нечовешка жестокост. Любими методи за подчинение  и терор са: изгаряне на живи хора в казан във вряла вода, изкормване с касапски нож, набиване на пирони по цялото тяло и групово изнасилване, както на жени, така и на деца и мъже.

 

По материали от dunavmost.bg

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*