Информационни дни по осигурителни въпроси за българската общност в Кипър

Информационни дни за българската общност в Кипър организира Службата по трудови и социални въпроси на Министерството на труда и социалната политика към Посолството на България в Никозия.

Сънародниците ни ще бъдат консултирани за процедурите при кандидатстване за осигурителни обезщетения по българското и кипърското законодателство при наличие на осигурителни периоди в Кипър и България. Те ще получат и информация за практическите стъпки за потвърждаване на осигурителни периоди за безработица, пенсия, както и здравеопазване, при завръщане в България.

Експерти от Националния осигурителен институт (НОИ) и ръководителят на Службата по трудови и социални въпроси в Никозия Емануела Симард ще предоставят индивидуални консултации по теми, свързани с пенсионирането по условията на европейските регламенти за координация на системите за социална сигурност. Сънародниците ни в Кипър ще получат информация и по въпроси, свързани с правото на обезщетения при безработица, общо заболяване, майчинство и отглеждане на малко дете.

Първият информационен ден ще се проведе на 22 октомври от 19:30 часа в сградата на българското училище в град Пафос, на адрес: Persefonis 2, Pafos 8010, Cyprus.

Вторият информационен ден ще се състои на от 9,30 часа на 25 октомври в сградата на Посолството на България в Никозия.

В събитието ще участва и Мариос Димитриадис –  представител на Служба „Социално осигуряване“ в Министерството на труда, социалните услуги и социалното осигуряване на Република Кипър. Той е специалист по пенсионни въпроси за стаж и възраст, обезщетения за инвалидност и прилагане на Европейските регламенти 883/04 и 987/09 за координация на системите за социална сигурност.

Третият информационен ден ще се проведе на 28 октомври от 18 часа в българското училище ,,Св. Климент Охридски” в град Лимасол, което се намира на адрес: Лимасол 3021, ул. “Идалиу“ 17.

Дискусиите ще се проведат със съдействието на българската медия в Кипър „БГ Фактор“.

За участие в информационните дни е необходимо предварително записване на електронната поща на Службата по трудови и социални въпроси в Никозия еmanuela.simard@mlsp.government.bg или на телефон 0030 210 674 4680.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*