За първи път в историята на Кипър, шофьор убиец е обвинен в непредумишлено убийство

Четиридесет и осем годишният Янис Кириакидес, който причини смъртта на 25 годишнен шофьор в Лимасол през октомври миналата година, е обвинен в непредумишлено убийство.

Това е първият случай, при който водач, който е причинил смъртта в пътнотранспортно произшествие е обвинен в непредумишлено убийство. Най-голямото наказание е доживотен затвор.

Ответникът не се призна за виновен за непредумишлено убийство. Той отрече и да е употребявал, притежавал или шофирал под въздействието на наркотик.
Той се призна за виновен за причиняване на смърт поради небрежност, но отказа да се подложи на тест с дрегер.
По време на инцидента, Кириакидес е бил без валидна шофьорска книжка и вече е имал друго висящо дело за превишена скорост. Той е бил с условна присъда за превишена скорост  и шофиране под влияние на алкохол. Шофьорската му книжка е била отнета за 6 месеца.

През ноември, главен прокурор на Костас Клеридес изиска от полицията всички документи по делото, за да проучи дали може да бъде заведено дело срещу Кириакидес за непредумишлено убийство. Той каза, че събитията, свързани с произшествието са толкова екстремни, че е решил да даде инструкции за инцидента, да бъде разследван като убийство.
Янис Кириакидес ще остане под стража до процеса на 10 май.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*