Захари Бахаров ще гостува в Кипър с моноспектакъл по култовия роман “Чамкория”

На 2/11/2019 в Кипър, Никозия, в  Pallas Theatre, 1 Arsinois & Rigenis St. ще гостува постановката „Чамкория“ по едноименния нашумял роман на Милен Русков. Сценичната адаптация е на Явор Гърдев и Захари Бахаров. Постановка, превърнала се в хит в модерното ни време, връщайки ни почти 100 години назад във времето.

Още с появата си, спектакълът спечели единодушното одобрение на театралната критика и възторга на публиката – навсякъде билетите се изчерпват с месеци напред.

Ще видим една изповед за личната история, греховете, премълчаванията и надеждите на Бае Славе – чаровният шофьор, който цял живот кара – таксито, военния камион, а сега е успял да изтегли кредит, за да си купи цял омнибус.

На път към Чамкория ще се върнем в историята на България и атентата в църквата „Света Неделя“ в София през 1925 година, когато едно погребение става ден на смъртта на много други хора. Макар и да не става жертва, Бае Славе е белязан от този ден и той се превръща в отправна точка за неговите кошмари.

Шопски диалект с много хумор и сълзи, звучащ актуално и днес, в тон с характерните ни национални черти, които често осмиваме, оплюваме или възхваляваме.

Организаторите обещават вълнуваща вечер за любителите на театъра в Кипър.

Можете да си закупите билет онлайн на: https://tickets.articket.eu/#/event/33

Билети има и при нас, в офиса на „BG Фактор“ в Ларнака на цена от 19 евро.

За контакт и закупуване на билети – на тел. 99 655 149 – Ева Иванов

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*