Започват масови проверки за превишена скорост

Започна национална кампания срещу шофирането с превишена скорост.

В събота вечер 23 годишен мъж бе засечен да шофира с 224 км в час, т.е. със сто км над позволената. Нарушителят е заловен и днес се яви в съда. Освен това той е глобен за шофиране под влияние на алкохол, като пробата е показала 3 промила над допустимата норма.

Когато ограничението на скоростта е превишено със 75% или повече, нарушителят се изправя пред съда и съдията решава за наказанието, което трябва да му бъде наложено.

Полицията обяви, че днес започва широка кампания срещу превишаването на скоростта, най-голямата причина за пътни инциденти сред возачите на възраст от 18 до 25 години.

Кампанията включва и проверки по заведенията, където се сервира алкохол на непълнолетни.

Ще бъдат проверени около 140 заведения, за да се провери дали обслужват непълнолетни лица, пушенето в закрити помещения и поддържане на обявеното работно време.

„Координираните и целенасочени кампании на полицията ще продължат в усилието  предотвратяване и ограничаване броя на всяка форма на незаконосъобразност, с цел да се гарантира обществения ред и да се засили чувството за обществена безопасност”, се казва в изявление на полицията.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*