Законността ще бъде възстановена на плажа Макензи, Ларнака

Вътрешният министър Сократис Хасикос започва кръг от срещи с всички нови кметове и общински съвети. Такава среща се проведе и с новия кмет на Ларнака Андреас Вирас.

„По отношение на община Ларнака, кметът повдигна някои въпроси и един от тях е плажът Макензи. Ние сме напълно съгласни, че там законността трябва да бъде възстановена без да убиваме кокошката, която снася златни яйца“, цветущо се изрази Хасикос. От министерството ще запазят Mackenzie Beach като източник на приходи за общината, но в същото време, законността ще бъде възстановена, независимо кой притежава заведения там, дали те са на бежанци или не, дали са под наем и колко е той.

„Ние ще разгледаме всичко това“, каза той. „Тази анархия не може да продължи“.

32499353Една голяма част от площта на плажа Макензи е съставена от имоти, оставени от кипърските турци, които са се преместили на север след турската инвазия от 1974 г.

 „Зоната на Макензи е много важна за града финансово, тя привлича много посетители, и ние бихме искали да обменим мнения за това как министерството, като пазител на кипърските турски имоти, планира да продължи“, каза кметът на Ларнака.

Друг ключов въпрос на дискусията бе продължаващото преместване на петролните рафинерии от първата линия на Ларнака.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*