“Жълт код” и затворени пътища заради тежките метеорологични условия в Кипър

Метеорологичната служба на Кипър обяви “жълт код” заради тежките метеорологични условия между вторник вечерта и рано сутринта днес, които както се очакваше, настъпиха на острова.

Сигналът е в сила от 17:00 часа във вторник до 04:00 в сряда.

Жълтият код означава, че времето може да бъде потенциално опасно и че хората трябва да бъдат внимателни, когато планират дейности на открито.

В прессъобщение на службата се казва, че  силата на югозападните към западни ветрове ще достигне до 10 по скалата на Бофорт и ще обхване цялото южно крайбрежие и западните части на острова.

В същото време се очаква да духат югозападни ветрове в планинските райони на острова от порядъка на 7 по скалата на Бофорт, което също е повод за тревога.

Студената вълна, която удари Кипър се очаква да продължи до петък.

Заради разразилата се стихия много пътища са затворени за движение в районите на Никозия, Лимасол и Пафос.

Според полицията, всички пътища в Лимасол, водещи към Тродос са затворени, включително пътищата до Платрес, Троодитиса и Продромос.

В района на Пафос, следните пътища са затворени заради речни наводнения: Натас-Холетрион, Натас-Епископис и Калокедарон-Натас. Също така част от пътя Пафос-Пея остава затворена в близост до Потима поради проблеми, причинени от бурното море. Поставени са пътни знаци за обход.

В Никозия, моста край начално училище Перистерона е затворен, защото бе счетен за опасен поради речните наводнения.

По много пътища движение е разрешено само с превозни средства 4х4 или на режим на спирачките срещу поледици.

Има и мъгла в района на Тродос, а много части в областта остават опасни заради падащи камъни и кални свлачища.

“Всички шофьори трябва да бъдат изключително внимателни”  казаха от полицията, напомняйки на хората да посещават тяхната интернет страница или да използва смартфон приложенията, за да получават актуална информация.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*