Държавни служители искат постоянни назначения

Синдикатът на държавните служители PASYDY настоява срочните договори на около 2500 служители, заемащи свободни работни места, да бъдат преобразувани в безсрочни, бе съобщено вчера.

Цитирайки неназовани източници, ежедневникът „Филелефтерос“ каза, че тази категория се състои предимно от медицински сестри в държавни болници и наетия персонал в други държавни служби, главно секретарски длъжности.

Решението за искането те да се назначат на постоянни договори бе взето от Централния комитет на синдиката и ратифицирано от Генералния съвет във вторник.

В същото време PASYDY планира да издигне и ново искане, свързано с пенсионните права на служителите.

Конкретно от там искат да се възстановят правата на професионална пенсия и еднократна сума бонус при пенсиониране за служителите, които отговарят на критериите.

През следващите дни, се казва в съобщението, лидерът на PASYDY Главкос Хаджипетру ще изпрати писмо до председателя на Съвместния комитет на служителите, както и до постоянния Заместник-секретар на министерство на финансите, Христос Пацалидис, в което ще повдигне двата въпроса и ще поиска започването на консултации възможно най-скоро ,

Ръководителят на синдиката на медицинските сестри Продромос Аргиридис  е казал пред Сайпрус Мейл, че въпросът е възникнал в резултат на увеличаването на броя на държавните служители, които напускат публичния сектор заради страх от загубата на някои от права им.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*