Днес е ден за размисъл

Днес е денят за размисъл преди утрешните предсрочни парламентарни избори, в който е забранена всякаква предизборна агитация.
Изборният кодекс не допуска поставянето на агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която ще се гласува. Тази забрана важи за изборния ден до края на гласуването.

Забранено е обявяването “под каквато и да е форма” на резултати от допитвания до общественото мнение по повод на изборите.

6 897 881 избиратели ще могат утре да пуснат бюлетина за 18 партии, 7 коалиции и трима независими кандидати (в Благоевград, Бургас и Хасково).

Гласуването на 5 октомври започва в 6 ч. сутринта и ще продължи до 19 ч. Ако в този час пред някоя избирателна секция има опашка от чакащи да упражнят правото си на глас, изборният ден може да продължи, но не по-късно от 20 ч.

В страната врати ще отворят 11 434 секционни избирателни комисии, а в Кипър 7, като 2 секции има в Никозия, 1 в Ларнака, 1 в Паралимни, 1 в Лимасол, 1 в Пафос и 1 в Полис.

Българите в Кипър ще могат да гласуват, дори да не са подали предварително заявление за гласуване в чужбина.

Уважаеми читатели, приятели,
забраната за агитация в деня за размисъл и утрешния ден за гласуване се разпростира също така върху коментарите.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*