Детето, ударено от своя учител ще се нуждае от лекарска намеса

Момчето, което е подало жалба срещу учителя си по рисуване, че го е ударил, се нуждае от лекарска намеса и може би от операция в частна клиника. То ще бъде прието днес.

Както се съобщава в медиите, учителят от Сотира, Фамагуста беше арестуван в петък по обвинения, че е ударил 10-годишения ученик. Той е извикал момчето в класната стая, защото не си е измило четките за рисуване и според жалбата, детето е претърпяло множество фрактури в носа и натъртвания по цялото тяло, в следствие на които то ще се нуждае от лекарска намеса и операция.
Учителят не е бил на пълно работно време, а само сътрудник от министерството на образованието, който получава заплащане от страна на държавата, за да предложи образователни услуги в началното училище в Сотира.

Министърът на образованието Костас Кадис осъди инцидента и заяви, че ще се направи пълно разследване. Той също потвърди, че учителят не е възпитател на пълно работно време, а е нает от държавата, за да се отговори на нуждите, породени от целодневното обучение в училището. След случая, договорът му е бил преустановен незабавно.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*