Депутатите ще представят мнения по наредбата за казината

Партиите обещаха да представят своите мнения относно наредбите за казината от следващата седмица с надежда въпросът да се реши до март. Правилата ще регламентират различни въпроси, включително и отделните функции на надзорния орган от страна на генералния одитор.

Депутатът от ДИСИ Захария Захариу, съобщи, че нито една от партиите и колегите му не са внесли нови предложения и запитвания относно наредбата за казината. Може би е имало някои неясноти, защото наредбите са били преведени от английски текстове. Искаме нашето законодателството да бъде ясно на гръцки език, каза той. „Дискусията ще продължи и се очаква да приключим процеса през март.
Текстът на наредбата ще бъде коригиран в рамките на следващите десет дни и със съгласието на министерството ние ще преминем към гласуване.

Депутатът от ДИКО Ангелос Вотсис каза, че наредбата за казината трябва да бъде одобрена и скоро да се даде възможност на Министерството да избере кандидати, които ще предложат областите, в които планират да създадат казина.

Както беше съобщено по-рано в медиите, трите най-вероятните кандидати са: Hard Rock – международен оператор с хотели и казина в Холивуд, Флорида и Лас Вегас; Northfield Sun International – верига от хотели и казина с широки интереси в Южна Африка и третият кандидат е Bouygues, френска компания, специализирана в онлайн игрите.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*