Делегация на високо равнище от ЕИБ ще посети Кипър

Делегация на високо равнище от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) се очаква да посети Кипър в петък, 19 септември, за да подпише нови финансови инструменти в подкрепа на кипърската икономика.

Делегацията ще бъде оглавена от президента на ЕИБ Вернер Хойер и вицепрезидент на ЕИБ Михай Танасеску. Те ще се срещнат с президента Никос Анастасиадис,  финансовият министър Харис Георгиадис и други официални лица.
Дневният ред обхваща цялата гама на сътрудничество между ЕИБ и Република Кипър, включително финансирането на различни сектори на икономиката, схеми за подпомагане на малките и средните предприятия и за борба с безработицата, както и по конкретни въпроси, като например финансирането на терминал за втечнен природен газ в Василикос.

Бившият гръцки говорител на правителството и MP Евангелос Антонарос, който също ще бъде част от делегацията, в качеството му на представител на ЕИБ и съветник за Кипър и Гърция, каза, че това ще бъде четвъртото посещение Хойер в Кипър през последните 12 месеца.

ЕИБ поднови през април миналата година сътрудничеството си с Централната банка на Кипър за разрешаване на нова кредитна линия за малки и средни предприятия  от € 50 милиона. Това стана след подписването в края на 2013 г. на две схеми за подпомагане на кипърските малки и средни предприятия, на стойност € 150 милиона.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*