Даниела Кирова за Базара „Българска Коледна Магия”

Приятели, празниците започнаха!

Делят ни два дни от събитието на „Българският Вестник” в Кипър – първият Базар-Парти „Българска Коледна Магия”, което организираме съвместно с Българско посолство в Кипър.

В неделя, 21-ви декември в хотел „Фламинго” в Ларнака от 14:00 до 19:00 часа единадесет български творци-приложници ще се срещнат за първи път и ще ни представят своите уникати, от които ще можете да закупите вашите малки коледни изненади за обичните ви хора. Имаме уверението от всички, че цените ще бъдат достъпни за всеки от гостите.

Днес ще ви запозная с последната участничка в събитието – Даниела Кирова.

Даниела е родена във Варна и е на 34 години. Завършила моден дизайн, тя е на „ТИ” с всичко, което касае добрата визия на една дама. От две години работи като художник-приложник и изработва невероятно красиви бижута. В Кипър – Пафос живее от шест години.

Как усвоихте тези техники – курсове или сама?

Когато за първи път се докоснах до полимерната глина, бях напълно запленена от възможностите, които позволява като материал. Уверявам ви, те са безгранични. Започнах денонощно да чета и да пробвам всяка техника и урок. Приеха ме в българската група на полимерите и всички там, невероятни и страхотни хора, ми помогнаха със съвети.

Работя предимно с полимерна глина, като вмъквам рядко и естествени материали, взимани от аксесоари, които се използват в облеклото .

Изисква ли се много време за едно изделие от полимерна глина? Трудно ли е като технология и изработка?

Изработването на бижута от полимерна глина изисква наистина много време, ако желанието е да се постигне максимален и добър резултат.

Откъде черпите идеи за нови модели? Имате ли две еднакви бижута?

На въпроса дали е трудно, бих могла да кажа, че не е лесно, но когато едно нещо се работи с много любов, то работата по изделието не е трудна, а удоволствие.

Вдъхновявам се от всичко, което ме заобикаля. За себе си бих казала, че в повечето случаи моята идея е се превръща в игра на асоциации и дори има момент, в който се вдъхновявам от самите хора.

Всяко бижу само по себе си е уникално, изключително трудно е, и дали да не кажа – невъзможно да се направят две напълно еднакви неща.

Къде се предлагат вашите уникати, къде можем да ви намерим?

Моите бижута могат да бъдат намерени в магазина на две изключителни момичета Габриела и Силвана в град Пафос.

https://www.facebook.com/GabrielaSilvana.pottery?fref=ts

Хоби или допълнителна работа?

Започна като хоби, но бих желала да се превърне в основна работа.

Какво ще ни представите на Базара в Ларнака?

Моите бижута от полимерна глина.

Какво беше за вас 2014 в професионален план? За какво мечтаете в края на годината? Какво си пожелавате за новата 2015?

Бих определила с радост, че за мен 2014 година беше успешна в професионален план. За новата 2015 година си пожелавам на първо място здраве за цялото ми семейство, много успехи само хубави моменти и още повече сбъднати желания.

На Всички Българи в цял свят пожелавам много здраве, радост, късмет и успехи.

Даниела Кирова е последната ни участничка в събитието, посветено на българските художници-приложници на острова и предстоящите празници.

Постарали сме се да се почувствате празнично в този специален ден – коледна обстановка и музика, DJ, среща с приятели, възможност за благопожелания, наздравица и танци.

След откриването на събитието от посланик Христо Георгиев, предстои кратка музикална програма от наши изпълнители – Светломир Димитров-саксофон, Цвета Христофору, Нели Милова, Мими Николова, Адриан Славчев-китара, Анджелина Скопелити и Добрин Добрев, а DJ Лукас има грижата да направи купона незабравим.

Очакваме ви!

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*