Група мигранти спасени край Полис Хрисохус

Рибарска лодка с около 120 мигранти е успешно изтеглена на пристанището в Лачи, съобщиха от министерството на отбраната.

Бежанците – 50 деца, 20 жени и 58 мъже са останали блокирани в бурното море в рибарска лодка, чиито мотор е отказал да работи. Сред тях има и бебе, родено в морето. Жената с бебето са прехвърлени в болницата в Полис Хрисохус.

Спасителната операция е започната от Съвместния Спасителен координационен център на Републиката, след като са получили сигнал около, че плавателен съд във водите около Полис Хрисохус е в опасност. Лошото време и намалената видимост усложниха  операцията и наложиха използването на хеликоптер на Националната гвардия.

На пристанището екипи на бърза помощ са били готови да предоставят първа помощ на бежанците. Държавните служби също бяха в готовност.

Говорителят на полицията Андреас Ангелидес, съобщи, че са арестувани девет мъже след проверка на самоличността, която показа, че са били депортирани от острова в миналото.

Цялата група мигранти са от сирийски произход и споделят, че са тръгнали от Мерсин, южната част на Турция и са платили по 2 200 щатски долара на човек, за да бъдат транспортирани до Кипър.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*