Градоначалникът на Пафос в конфликт със спасителите

Отказът на кмета на Пафос да подпише новия план оставя спасители без оборудване

Кметът на Пафос отказа да подпише новата програма за спасителите на плажа, оставяйки местните спасители без необходимото оборудване.

Кметът на Пафос Федонас Федонос заяви, че новата система е обявена без предупреждение и ако бъде изпълнена, ще се наложи общината да изкара още хиляди евро, за да покрие допълнителни разходи, които на някои плажове са напълно ненужни.

„В новия план се споменава, че трябва да има по двама дежурни спасители на разстояние от 250 метра. Между плажа Содап и Александър Велики в Пафос, например, имаме само 45 метра  и четири спасителя. Това е нелепо и ненужно като разход“, каза Федонос.

Говорител на федерацията на спасителите в Пафос заяви, че спасителите са започнали работа на плажовете в Пафос на 2 април и са изключително загрижени, че все още нямат необходимите приспособления за спасяване на живот.

„Имаме само плавници, маски и няколко медицински комплекта. Нямаме дефибрилатори, джет и още много необходими неще за бързо реагиране и оказване на първа медицинска помощ. Ако някой има проблеми, можем само да сигнализираме Бърза помощ“.

Понастоящем общият размер на бюджета за спасители е разделен на 50/50 между общината и правителството.

 

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*