Горещи точки за безплатен Wi-Fi във всички общини

В рамките на следващите два месеца всички общини на острова ще имат горещи точки свободен достъп до безжичен интернет, заяви във вторник председателят на търговската комисия в Парламента, Лефтерис Христофору.

Христофору каза, че проектът е в последния етап и ако се постигне споразумение в петък между комисията, представителят на държавата и интернет доставчиците, би било само въпрос на време това де се осъществи.

“Това, което е важно е, че за първи път се дава възможност за свободен достъп до безжичен интернет на горещи точки във всички кипърски общини “, каза Христофору.

Той каза, че като първа стъпка, по една гореща точка ще бъде създадена във всички общини и където е необходимо две или повече ще бъдат добавени, в зависимост от нуждите на всеки град.

По думите на Христофору общините вече са обезпечени със значителен бюджет от страна на ЕС за тази цел.

А вторият въпрос, който се обсъжда е възможността за свободен достъп до безжичен интернет из целия остров за всички студенти.

“Те ще имат кодове за достъп и те ще бъдат в състояние да имат свободен достъп навсякъде, където има на разположение Wi-Fi; това е предложение, оценено положително от интернет доставчиците и ние се надяваме, че можем да постигнем съгласие и относно този въпрос “, каза Христофору.

CM

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*