Горещата линия на 1450 приема до 1500 обаждания дневно

След пускането на горещата линия на 30 март, около 1200 до 1500 души се свързват на телефон 1450 всеки ден с искане за информация, свързана със социални помощи, заяви Христос Диомедоус от Министерството на социалните грижи, пред Кипърската информационна агенция.

До края на май центърът ще работи пилотно, което позволява на заместник-министерството на научните изследвания и иновациите да следи показателите за изпълнение, каза той и добави, че някои проблеми вече са решени.

Те включват първоначални проблеми, които карат хората да чакат на линия за оператор около 10 минути, като целта е времето за чакане да бъде под една минута.

Засега в центъра работят 20 оператора, но при необходимост, те ще бъдат подсилени с допълнителен персонал, тъй като договорът с частната фирма-изпълнител предвижда 2200 разговора на ден.

Услугата работи на три нива. Първо, обща информация се предоставя чрез записани съобщения по въпроси, свързани с двете услуги, предлагани от 1450, докато на второ ниво се предоставя персонализирана услуга, въпреки че се гарантира, че не се предоставя информация на трети страни.

На трето ниво, когато има по-сложни заявки, те се насочват към служители на съответните служби чрез тикет система и се отговаря в рамките на 48 часа по телефона.

Местните жители могат да се свържат с 1450 безплатно, докато хората от чужбина могат да се обадят на +357 22 008020, което включва такса. Линията работи от понеделник до петък между 8 и 17 часа.

Ако имате въпроси относно забавени социални плащания, не се колебайте, наберете 1450, следвайте стъпките и ще получите нужната информация.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*