Гласуване на възбраните отложено за пореден път

 

 

 

Пленарното заседание, насрочено да се свика в понеделник, за да обсъдят редица законопроекти на възбрани, се отлага за края на следващата седмица, вероятно петък, съобщава агенция Cyprus News.

Днес за втори път депутатите отлагат гласуването на законопроекта за длъжниците на банките, изискван така упорито от Тройката, но пораждащ много противоречия и недоволство. Вероятно имат нужда от още време за работа по допълнителните изменения, за да могат да постигнат консенсус с партиите. Всички предложени изменения трябва да бъдат съгласувани и с Тройката кредитори.

Председателят на парламентарната комисията по финанси Никола Пападопулосзаяви, че срокът е изключително кратък, поради, големия брой изменения, които са били представени от политическите партии и които трябва да бъдат проверени от парламента и кабинета.

Финансовият министър Харис Георгиадис, който също присъства на заседанието, каза, че вече е информирал международните кредитори, известни като тройката, за това “неудобство” и се очаква да получи отговор относно удължаването по-късно в петък.

Проектозаконите трябва да бъдат одобрени преди следващото заседание на Еврогрупата за Кипър в средата на септември, за да получи страната следващия транш от международната помощ.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*