Германия търси български работници: Заплатата е от 1700 до 1900 евро на месец

Веригата ресторанти за бързо хранене “Макдоналдс” в Мюнхен набира български кадри за ръководители на смяна. Опитът в ресторантьорския мениджмънт е предимство. Задължително е да владеете немски свободно. Основната брутна заплата е 1855 евро, като за всяка смяна се начисляват добавки. Работодателят помага за намирането на квартира. Месечният наем е 223 евро за първите 6 месеца. Компанията осигурява и безплатна храна. Работи се по 39 часа на седмица.

Най-големият увеселителен парк в Германия “Европа парк” набира персонал. Търсят се рецепционисти,готвачи, келнери, портиери за нощна смяна, бармани, камериери, икономи за луксозните хотели на територията на атракциона. За всички позиции могат да кандидатстват българи. Обявите са публикувани на сайта на българската Агенция по заетостта (www.az.government.bg) в рубриката “Работа в Европа”. За поредна година институцията сътрудничи на германски работодатели за осигуряване на кадри от България.

Кандидатите за всички позиции трябва да владеят немски на много добро ниво и да са преминали професионално обучение в сферата на хотелиерството и ресторантьорството. Опитът също е задължителен.

Рецепционистите са сред най-добре платените позиции. За да заемете такава длъжност, е необходима отлична езикова подготовка (ниво C 1). Брутната основна заплата е около 2100 евро на месец, но може да варира в зависимост от резултатите и колективните трудови споразумения.

Възнагражденията за готвачите са между 1900 и 2300 евро според отговорностите в кухнята. По-ниското възнаграждение е за помощния персонал. За тези позиции не се изисква толкова високо владеене на немски, колкото за персонала, който е в директен контакт с клиентите, но трябва да знаете езика на разговорно ниво.

Барманите също изкарват добри пари. Брутната месечна заплата за тази позиция е поколо 2000 евро. За помощник-барманите заплащането е почасово е фиксирано на 10 евро на час. Възнагражденията на камериерите и икономите е по-скромно. Те получават около 1550 евро на месец. Желаещите да се пробват на тези позиции обаче трябва да са наясно, че ги чака усърдна работа, за да отговорят на пословичните изисквания за чистота на германските хотелиери.

Търсят се и портиери за нощна смяна от 21 до 6 ч. Освен перфектен немски за тази позиция трябва да имате и шофьорска книжка. Заплатата е от 1700 до 1900 евро на месец.

Работното време за всички длъжности с изключение на портиерите е по 8 часа на ден и 40 часа на седмица. Извънредният труд се плаща допълнително.

Работодателят осигурява храна и квартира, но срещу заплащане.
Кандидатства се до 29 януари със CV във формат EUROPASS със снимка. Можете да изпращате и други документи като мотивационно писмо, дипломи/сертификати и препоръки.

Всички документи трябва да са на немски. Изпращат се на адрес i.borisova@az.government.bg. Одобрените кандидати ще бъдат поканени на интервю, което ще се проведе на 4 февруари на немски език във Варна.

3 коментара

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*