Гергана Йосифова за Базара „Българска Коледна Магия”

На 21-ви декември в Ларнака в хотел „Фламинго” ще се проведе първата по рода си изложба-базар под името „Българска Коледна Магия”, в която участват десетина български художници-приложници от цял Кипър. Втора седмица с удоволствие ви представяме участничките, които живеят на острова, творят и създават уникати.

 

Днес ще ви представим Гергана Йосифова –Хараламбуди от Ларнака. Гергана е на 38 години, родена в Бяла, Русенско, вече 20 години живее на острова. През смях днес казва „Вече съм спряла да броя годините. Щастлива съм с двете си дъщери, на седем и две години и сега цялото си време съм посветила на тях”.

Гергана, познаваме ви с вашите кулинарни изкушения. Къде се научихте да творите такива сладки красоти?

Винаги ми е харесвало хубавото оформление на ястия, сладкиши, интериор. С раждането на децата ми започнах да опитвам сама да им правя тортите и всичко останало за рождените дни. Всяка година ставаха все по-хубави, гледайки ги, започнаха и роднини и приятели да ми поръчват, а на мен да ми харесва все по-вече. Изкарах и някои курсове, за да се доусъвършенствам.

Как приемат близките ви това ваше хоби?

На всички се харесва.

Какво ще ни представите на Базара „Българска Коледна Магия”?

На Базара ще представя коледни бисквити и кексчета, диадеми и колиета на една кука, пръстени и други коледни украшения.

Откъде черпите идеи?

Идеите идват от само себе си. Да речем за Великден, Коледа, Първа пролет – украсявам си в къщи и ако нямам венец – ще седна да си направя. Така ще се получи точно както го искам и ще е уникален. След това работейки, идват нови идеи. Може би голямото желание и удоволствие, което ми доставя всяко едно творение играе роля за резултата.

Освен с кулинария, вие се занимавате и с приложно изкуство. Какво точно?

Занимавам се с плетене на една кука – диадеми, шапки, шалчета, чанти, роклички, колиета. Правя много неща с алуминиева тел и различни камъни и кристали. Други по обикновени с хартия, платове, чорапи. Decoupage. Много ми харесва да творя с деца и го правя практикувайки клоун по рожденни дни и други празници.

Какви са мечтите ви – собствен бизнес на основата на вашето хоби?

Точно това – съчетание на професионална реализация с хоби, мисля това е мечтата на всеки.

Какво си пожелавате за Новата 2015? А на българите в Кипър?

За себе си и семейството ми – много здраве, колкото и банално да звучи.

А на българите в Кипър – повече оптимизъм, да излязат от черупките си и да учат децата си на истинските стойности.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*