В неделя, 18 юни, България ще се бори, ще протестира, ще се защитава

Седми Поход за мир и суверенитет

От няколко месеца в социалните мрежи вървят призиви за участие в подписката „Референдум за мир и суверенитет“ с призиви „България, зона на мира“, „Да запазим децата от разврата“. Впоследствие организаторите на двата референдума се обединиха „За бъдещето на България.“

Организаторите съобщават, че на 18/6/2023 – неделя, в 44 града на България ще се проведат шествия в защита на мира и Шествия на семейството.

Мотото на шестия поход на мира беше:

„България не дава синовете си! България е зона на мира. България не участва нито с хора, нито с оръжие, боеприпаси или резервни части в никоя война! България иска мир между братските нам народи и, на първо място, край на ескалацията на войната. Българската земя е площадка за мирни преговори, а не за ракети! Българите са миротворци, а не пушечно месо!“

Подписката все още върви, като крайния срок е 10 юли 2023.

Въпросите, заложени в нея са:

  1. Подкрепяте ли да cе установи национална политика на военен неутралитет на България по отношение на всички външни за територията ѝ конфликти?
  2. Подкрепяте ли изпращането и използването на български въоръжени сили извън страната във връзка с въоръжен конфликт да се решава само с национален референдум?
  3. Подкрепяте ли пребиваването на чуждестранни военни формирования на територията на страната по повод външен за България въоръжен конфликт да се разрешава само с национален референдум?
  4. Подкрепяте ли да бъдат променени изискванията за брой подписи за произвеждане на национален референдум, като при над 100 000 подписа Народното събрание задължително да взема решение за произвеждането му?
  5. Подкрепяте ли да e налице решение на национален референдум, когато с повече от половината от действителните гласове е избран един от отговорите – да или не – и това мнозинство е поне една трета от участвалите в последните парламентарни избори?
  6. Подкрепяте ли национален референдум да може да се произвежда относно дългосрочни договори от компетентността не само на Народното събрание, но и на Министерския съвет, като те се ратифицират или сключват само ако има положително решение на референдума?

Всичко за Референдума: https://narodna.me

ВИДЕО: https://www.youtube.com/watch?v=Cp-xtnT1_Dg

В призива се казва:

„Полша вече проля кръв. Първата порция доброволци не се върна. Поне не на собствен ход. Втората също. И изведнъж доброволците взеха, че свършиха. И се оказа, че се готви доброзорно вече изпращане на човешки мишени.

Надявам се, че ние като древна цивилизация и култура ще се учим от грешките на другите, а няма да чакаме да ги повторим.

В неделя има Поход за мир. Трябва да бъде изяснено на марионетките в МС и НС, че ние няма да проливаме кръвта си в чужда война. Докато не се стигне ножа да опре до кокала. Тогава може да е твърде късно.

Същото се отнася и за джендър домогванията до нашите деца. В събота 17юни, предстои Шествие за Семейството.

Имаме възможност кардинално да решим тези проблеми. В момента се събират подписи както за мир и суверенитет, така и срещу посегателството на ЛГБТ организациите в училищата. Нека ги подкрепим и да запазим най-важните клетки в обществото си – семейството и мира!”

На 17 юни ще се проведе поредния “София Прайд”, като организаторите за момента не съобщават маршрута му.

Светият синод изразява категоричното си неодобрение и несъгласие, и се противопоставя на организирането и провеждането му.

В обръщение на сайта на Българската патриаршия заявиха:

“Православната църква всякога се е обявявала за зачитането на свободната воля на човека в избора определящ живота му. Но наред с това, категорично е отстоявала моралните истини, без да се влияе от натиска на силните на деня, от модата и суетата на времето.

Призоваваме всички отговорни институции да сторят всичко по силите си за спирането на този акт на помрачение на ума и въвличането на най-малките и чисти по сърце в това събитие”, се отбелязва в обръщението на Светия синод.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*