Върви народе възродени…

Скъпи учители, ученици, дейци на културата, българи,

Честит Празник!

 

24 май е най-милият, светъл и свят празник за всички българи. Той поставя своето начало в памет на светите братя Кирил и Методий, завещали на потомците си писменост, която дава мощен тласък в развитието на културата и науката и в укрепването на държавността.

Новото глобално информационно общество поставя на изпитание редица поведенчески стереотипи и модели на отношения. За днешното дете училището не е единствен източник на знания. В съвременния свят всички, учители, родители и общество сме призвани и носим отговорността при формирането младите личности.

Създава се нов вид поколение и ние, по-възрастните, като че ли не го забелязваме или просто не ни засяга. Година след година, ставаме все повече материални и по-малко духовни… 

По-малко четем и мислим, приемайки поднесената ни информация само с един „лайк“, без да вникнем в същността на днешното време.

В днешния ден ми се иска да призова всеки българин, всяко българско дете повече да чете и да мисли! Това ще ни спаси от оскотяване и оглупяване.

По традиция, месец май е месецът на българската култура в Кипър. Изредиха се преди дни страхотни събития в почти всички градове. Други предстоят. 

Имаме и прекрасна новина, предстоящото изграждане на български храм в Епископио. отколешна мечта, която е на път да се осъществи с усилията на цялата ни общност, България и помощ от кипърската църква. Всеки момент ще стартира кампания за набиране на средства за храма и вярвам, че всички ще се включим.

Изказваме благодарност към всички радетели на българщината в Кипър! Към хората, които година след година неуморно работят за популяризирането на изконните български ценности – писменост, просвета, културата, духовно извисяване и стремеж към усъвършенстване.

Екипът на „BG ФАКТОР” поздравява всички учители и ученици, културни дейци, хората на изкуството и перото! Пожелаваме им успехи и много нови инициативи!

„Не се гаси туй, що не гасне…”!

Честит празник! 

Ева Иванова

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*