“Върви народе възродени…” – пяха гостите на приема на посланика

По случай 24 май – денят на българската просвета и култура, посланик Христо Георгиев даде прием в резиденцията си в Никозия, на който присъстваха видни българи от всички краища на острова.

Сред гостите можеха да се видят учители от българските училища на острова, поети, журналисти, преводачи, певци, художници и много други българи и кипърци, възпитаници на български висши училища, съпричастни с културния живот на българската общност, както и гости от България-

Народната певица Янка Рупкина, пристигнала от България за концерт по случай празника,  също беше сред поканените.

Войни на перото и словото, хора на изкуството и културни дейци от българската общност в Кипър се поздравяваха с “Честит празник!” и вдигнаха наздравица за България и нейното бъдеще.

Посланик Христо Георгиев поздрави за празника в кратко слово всички присъстващи, като им пожела да работят все така всеотдайно за опазването на българщината и езика ни далеч от родината.

Подканени от посланик Георгиев, всички гости заедно изпяха всеучилищния химн на Кирил и Методий, под звуците на който нито едно българско сърце не може да остане равнодушно.

Празничното настроение продължи и след официалната част с коктейл и българска музика.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*